top of page

Bal van de hulpverleners

Afbeelding1.jpg

Het Bal van de Hulpverleners in de Mac Queen wordt georganiseerd door de zaalvoetbalploeg van de politie Tongeren-Herstappe. — © Tom Palmaers HBVL

Tongerse agenten organiseren Bal van de Hulpverleners:
Per aanwezige gaat 1 euro naar goed doel”
 

Tongeren/Borgloon - 
 

Van agenten en brandweerlui tot verpleegkundigen en kinesisten: allemaal zijn ze welkom op het Bal van de Hulpverleners, dat eind april plaatsvindt in de Mac Queen in Borgloon. “Maar eigenlijk kan iedereen komen die de hulpverlening een warm hart toedraagt.”Het initiatief voor het bal komt van de zaalvoetbalploeg van de politie Tongeren-Herstappe. “De vroegere Rijkswacht organiseerde regelmatig bals, al zijn ze daar na een tijd mee gestopt”, zegt inspecteur Davy Stassen. “Maar sinds corona is de druk op alle hulpverleners alleen nog maar toegenomen. En hoewel wij soms in contact komen met bijvoorbeeld de brandweer of het ziekenhuispersoneel, is er altijd nog een zekere afstand.”

 

“Daarom besloten we om een fuif te organiseren voor alle hulpverleners, om de banden te versterken. Niet alleen agenten, maar ook brandweerlui, verpleegkundigen, dokters, kinesisten en militairen zijn uitgenodigd. Al is eigenlijk iedereen welkom die de hulpverlening een warm hart toedraagt. Dus ook als je zelf geen hulpverlener bent, kan je gerust komen.”
 

Het bal vindt plaats op 26 april in dancing Mac Queen in Borgloon. Tickets kosten 10 euro. “De bedoeling is natuurlijk niet om winst te maken”, zegt Stassen. “De zaal, dj’s en drank moeten ook betaald worden, en we hebben een speciaal aandenken voor iedereen. Bovendien schenken we per aanwezige 1 euro aan het goede doel: vzw Prospèrke. Dus hoe meer volk er komt, hoe meer geld we kunnen storten.”

bottom of page